PAATTIMAAKARIT

Med över 30 års erfarenhet i branschen erbjuder vi hållbara och vackra inrednings- och ytmaterial lösningar till arkitekter, byggföretag, rederier, varvsföretag, offentlig förvaltning samt privatkunder, inklusive planering och montering. I våra moderna produktionsanläggningar formas förutom trä också andra högklassiga material. I vår verksamhet kombineras en kundorienterad inställning, innovation, god kvalitet och finländsk yrkesskicklighet. Vi observerar naturligtvis gröna värden i vår företagsverksamhet.

Enligt vårt namn (Paattimaakarit = ”Båtmästarna”) har vi lämnat vår prägel på många omfattande havsobjekt runt om i världen. Vi har tillverkat samt installerat inbyggnads- och friståendemöbler, olika ytmaterial inom- och utombords på värdens finaste kryssningsfartyg. Förutom inredningar för sviter, butiker och restauranger har vi specialiserat oss på tillverkning och montering av bl.a. stiliga teakdäck, -räck, -dörrar samt alla slags trä- och Corianprodukter. Nedan finns några företag vars havsobjekt vi deltagit i.

Den långa erfarenheten med krävande havsobjekt utgör grunden för vår mångsidiga fackkunskap. Vi har levererat helhetslösningar för inredningar och ytmaterial till bl. a. span, hotell, restauranger, sjukhus, nöjes- och temaparker, köpcentrum, kontors- och affärsutrymmen samt stora privathems projekt.

Produktion

Våra produktionsanläggningar är i Reso. Där tillverkar vi skräddarsydda lösningar för krävande inom- och utomhus objekt. I våra fabriker belägna på Sahakatu och Kallasteenmutka arbetar 50 fast anställda yrkeskunniga experter.

I vår produktion använder vi enbart noggrant utvalda och förstklassiga råmaterial. Utöver trämaterial levererar vi även Corian, aluminium, glas, sten och stål alternativ. Vårt dotterbolag Tikkimaakarit Ab i Nådendahl är specialiserat i beklädnads- och mjuka inredningslösningar. Med vårt omfattande samarbetsnätverk kan vi även erbjuda omfattande byggnads- och inredningsprojekt från design till installation.

Vår mångsidiga produktion, noggranna kvalitetskontroll samt våra finjusterade produktions- och installationsmetoder gör oss till en kompetent och pålitlig samarbetspartner. Slutprodukternas imponerande, högklassiga och långlivade egenskaper styr varje beslut inom vår produktion.

0
Grundat
0M2
Produktionsanläggingar
0
Personal

PRODUKTER

Trä

Trä är en uråldrig, prålig och förnybar naturresurs vilket även gör det till ett ekologiskt byggmaterial. Trä är hårt, lätt och mer beständigt i förhållande till sin vikt än andra byggmaterial. Rätt användt och framställt är trä ett överlägset råmaterial för alla slags byggarbeten, till lands och sjöss.

Vi tillverkar vackra inredningselement, t. ex. väggfasta och flyttbara möbler och specialmöbler samt beklädnader, parketter, terassbrädor, fartygsdäck, dörrar, räcken, och staket av trä och skivmaterial och i princip vad som helst som kan framställas av trä.

Våra yrkeskunniga snickare använder förstklassigt virke som uppfyller kraven på ekologiska värden. Användningsändamålet och kundens krav inverkar på valet av virkesslag. Vi använder gärna inhemskt virke, men tillverkar även slutprodukter av specialträ. T.ex. kryssningsfartygs teakdäck installerar vi med mer än 25 000 kvadratmeters erfarenhet. Vi är en av världens största teakdäckstillverkare.

Det är svårt att hitta ädelträ som uppfyller kraven på hållbar utveckling, därför har vi redan en längre tid letat efter en ersättande produkt. Resultatet av vår forskning var att underteckna ett samarbetsavtal med Waurum. Waurum uppfyller de strängaste kriterierna, ser elegant ut samt lämpar sig både för inom- och utomhusbruk. Bevisligen gör många egenskaper Waurum rentav till ett bättre alternativ än ädelträ. Waurum är 100% trä och innehåller inga kemikalier, gifter eller något annat som inte ingår i virket. Paattimaakarit har ensamrätt till att sälja och tillverka Waurum i Finland.

Ytterligare information www.waurum.com

Corian

I Corian kombineras de naturliga mineralernas hållfasthet med akrylens ypperliga egenskaper och nästan gränslösa möjligheter till utformning – utan sömmar. Lämplig färg och mönster kan väljas ur ett brett sortiment. Materialet är hållbart, smuts- och fuktavstötande och dessutom bleknar eller färgas det inte. Corian är ett giftfritt, lättskött, hygieniskt och elegant val. Vi är DuPont auktoriserad producent av Corian.

Brandsäkra väggmaterial

Aluminium cellelement (honeycomb) väggskivor är ett ypperligt alternativ till utrymmen där man söker efter stilig väggbeklädnad men kan inte använda brännbara material. Dessa väggskivor är lätta och lämpar sig utmärkt även för sådana objekt där vikten utgör en begränsning så som i kryssningsfartyg, yachter och hissar. Ytbehandlingen av skivorna kan göras med laminat, faner eller målfärg. Med väggskivorna levererar vi även de nödvändiga fog- och fästningstillbehör. Våra aluminium väggskivor med våra ytbehandlingsmetoder är IMO-certifierade av den Internationella sjöfartsorganisationen som ett brandsäkert material.

Övriga material

Förutom de ovan nämnda, levererar och installerar vi ytbeläggningar för olika objekt och ändamål, såsom aluminium-, stål- och glaskonstruktioner, stenytor, stoppade möbler och beklädnader. Om något material inte finns med på listan, kan vi sannolikt få fram det genom vårt världsomfattande samarbetsnätverk.

Mjuka inredningsprodukter

Paattimaakarit Abs dotterbolag Tikkimaakarit Ab är en tillverkare av mjuka möbler och inredningsprodukter och erbjuder fullständig service inom beklädnads- och industrisömnad. Den moderna produktionsutrustningen med laserskärning gör det möjligt att bearbeta också krävande tyger, stoppningar och madrassmaterial. Tikkimaakarit Ab:s serviceutbud medför ett naturligt tillägg till vårt stora utbjud samt flexibel och snabb betjäning.

Ytterligare information www.tikkimaakarit.fi

Full service verksamhet

Under åren har vi levererat mångsidiga projektenheter till våra kunder, globalt. Tillsammans med vår designavdelning ansvarar vår projektledning för att produkt- och servicehelheterna i alla situationer motsvarar kundens beställning och våra höga kvalitetskriterier, från design till installation. Kontakta oss så berättar vi gärna mera om vår verksamhet.

On the Surface and More

Kontaktuppgifter

Adress

Paattimaakarit Ab
Sahakatu 2
21200 Reso / Finland

Växel
Tfn. +358 20 7559 840

Pappersfakturor: E-fakturaadress:
Paattimaakarit Oy / Ostolaskut EDI-kod: 003706623110
Sahakatu 2, 21200 Reso Operatörens förmedlarkod: 003726044706

I fakturorna skall inköpsordernumret från Paattimaakarit och köparens namn anges. Förfrågningar om faktureringen sänds till: reskontra@paattimaakarit.fi

Personal

Verkställande direktör
Sami Nurmela
(försäljning till företagskunder)
+358 50 3891 896
sami.nurmela@paattimaakarit.fi

Försäljningschef
Esa Nurmi
(försäljning till företagskunder)
+358 50 3891 893
esa.nurmi@paattimaakarit.fi

Köp och försäljning av timmer
Sami Ojala
+358 40 1629 923
sami.ojala@paattimaakarit.fi

Financieringschef
Mika Lindström
+358 40 7283 580
mika.lindstrom@paattimaakarit.fi

Projektchef
Marko Ylinen
+358 50 5013 510
marko.ylinen@paattimaakarit.fi

Produktionschef
Tero Sinisalo
+358 400 420 367
tero.sinisalo@paattimaakarit.fi

Arbetsledare
Jaakko Laurila
+358 40 5868 033
jaakko.laurila@paattimaakarit.fi

Arbetsledare
Jonne Ulkuniemi
+358 40 7794 532
jonne.ulkuniemi@paattimaakarit.fi

Designchef, fartyg
Anne-Mari Fager
+358 40 1633 595
anne-mari.fager@paattimaakarit.fi

Designchef
Jarkko Oja
+358 50 5452 888
jarkko.oja@paattimaakarit.fi

Designer
Markus Heikkilä
+358 400 414 283
markus.heikkila@paattimaakarit.fi

Designer
Riina Siirasti
+358 40 5054 205
riina.siirasti@paattimaakarit.fi

+ Du?

 

Vi söker ständigt efter mere professionalla till vårt team.